Novosti

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren podržao kampanju „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“

Šestu godinu zaredom brojne ženske udruge i druge organizacije civilnog društva organizirale su kampanju „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Revolution“ u kojoj su sudjelovale žene i muškarci u preko 200 zemalja. Kampanja je i ove godine održana u brojnim gradovima u Hrvatskoj,  kojima su se pridružili i Križevci, a u organizaciji su sudjelovale Križevačke mažoretkinje, Udruga osoba s invaliditetom Križevci, Udruga “HERA” Križevci te Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko – križevačke županije.
Svoj doprinos borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama dali su župan Darko Koren, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj-Jažić i brojni drugi koji su se na križevačkom Strossmayerovom trgu priključili obilježavanju kampanje te poslali jasnu poruku o neprihvatljivosti bilo kojeg oblika zlostavljanja.
Organizatori su tom prilikom upoznali građane s osiguravanjem adekvatnih mehanizama zaštite žrtava nasilja te su javnost pozvali na nultu stopu tolerancije na nasilje, a zatim su se svi priključili plesu “Break the chain” u izvođenju Križevačkih mažoretkinja. Na kraju događanja u zrak su poletjeli crni baloni kao znak sjećanja na žene koje su ubijene od strane svojih partnera ili bliskih osoba u posljednje dvije godine.
“Milijarda ustaje” globalni je prosvjed i poziv milijunima zlostavljanih žena i djevojaka na plesni ustanak da izađu iz svojih domova, stanu na ulice i trgove te protestiraju i plešu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio