OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Župan na prijemu zahvalio dobrovoljnim darivateljima krvi na njihovoj plemenitosti i humanosti

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, župan Darko Koren u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održao je svečani prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja KKŽ, kako bi im zahvalio na njihovoj humanosti i plemenitosti. Dan dobrovoljnih darivatelja krvi svake se godine obilježava 25. listopada kada je 1953. godine u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa te se ove godine obilježava 65. godina organiziranog dobrovoljnog darivanja krvi.
Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković, zahvalila je županiji na kontinuiranoj podršci, te dodala;
 
 
Okupljenima se obratila i ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa Adela Sočev, koja je čestitala svima koji su utkali svoj doprinos u ove sjajne rezultate te kazala kako je 280 darivatelja krv dalo prvi put, što dovoljno govori o svijetloj budućnosti davalaštva, a ove je godine u prvih deset mjeseci prikupljeno 6.426 doza krvi što znači da će se ponovno nadmašiti planovi.
Ponos i zadovoljstvo rezultatima dobrovoljnog darivanja krvi na području Županije izrazio je i župan Darko Koren;
 
 
-istaknuo je župan te posebno zahvalio predsjednici Jaković i ravnateljici Sočev na dobroj suradnji, kao i ravnateljici Doma za starije Vesni Križan.
Predsjednica Jaković zatim je darivateljima koji su krv dali 100 i više puta uručila zlatne narukvice Crvenog križa, dok im je župan uručio srebrnjake s likom Sv. Marka Križevčanina.
Ove su godine priznanja dobili: Vlado Varga, Ilija Bilić, Miroslav Madunić, Kruno Botko, Ivan Peti, Marijan Špoljarić i Marijan Šaško iz Koprivnice, Zdenko Franjkić iz Đelekovca, Željko Klasan iz Novigrada Podravskog, Zvonko Mihaljev iz Đurđevca, te Milan Horvat i Milorad Štrbac iz Križevaca.
Klub 100, čiji je predsjednik Stjepan Lončar i koji djeluje u sklopu županijskog Društva Crvenog križa, ove je godine tako dobio 12 novih članova.
Uz brojne darivatelje krvi, svečanosti su još prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predstojnik Ureda državne uprave u KKŽ Tihomir Kvakarić, saborski zastupnik Damir Felak, pročelnici županijskih upravnih odjela, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, u ime Grada Križevaca pročelnik Sandro Novosel, potpredsjednici DCK KKŽ Ljiljana Šajatović Ivanković i Vjekoslav Štimac, koji je ujedno i predsjednik GDCK Koprivnica, predsjednica GDCK Đurđevac Branka Stipović i ravnateljica društva Marina Perica, ravnateljica GDCK Križevci Đurđica Trbus i predsjednik društva Franjo Husinec, ravnatelji i drugi predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova te članovi Odbora DCK KKŽ.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio