Novosti

Župan Stjepan Kožić u radnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić boravio je u radnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji na temu gospodarenja otpadom na primjeru Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Piškornica“, a tim je povodom održana i konferencija za medije.
S obzirom da Zagrebačka županija razvija sličan projekt kao što je RCGO „Piškornica“, projekt koji je u visokoj fazi realizacije, radni sastanak bio je prilika za razmjenu iskustva oko gospodarenja otpadom i mogućnost primjene dobre prakse u susjednoj Županiji.
Na konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali i župan Stjepan Kožić te direktor RCGO „Piškornica“ Mladen Jozinović, župan Darko Koren naglasio je kako je na radnom sastanku dogovoren zajednički nastup Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije kroz Hrvatsku zajednicu županija s ciljem provedbe rasprave o problematici gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj
Župan Kožić istaknuo je kako podržava sve što se do sada sukladno zakonskoj regulativi učinilo oko projekta Piškornica. Osvrnuo se i na aktualnu problematiku oko donošenja novog Plana gospodarenja otpadom  RH te objasnio IMG_1210mkako takav Plan predstavlja brojne probleme „za one koji su daleko došli u gospodarenju otpadom“.
O samom projektu RCGO „Piškornica“ osvrnuo se direktor Jozinović koji je objasnio kako „Piškornica“ ima sve potrebne dozvole te kako je projekt spreman za prijavu na natječaj resornog Ministarstva čim on bude raspisan. Naglasio je kako je država dužna imati centre za gospodarenje otpadom sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom čija je obveza izgradnje upravo na županijama. Ujedno je i upozorio kako dozvole svim odlagalištima otpada ističu krajem 2017. godine te kako se tada više neće moći deponirati neobrađeni otpad.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live