Novosti

Županiji i ove godine odobren projekt pomoćnika u nastavi „Prilika za sve 2“

Koprivničko-križevačkoj županiji odobren je za sufinanciranje projekt „Prilika za sve 2“ kojim će se zaposliti 37 pomoćnika u nastavi za ukupno 50 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač u školskoj godini 2016./2017.
Ovim projektom osigurat će se stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju kako bi se ravnopravno uključili u rad i obrazovni sustav što značajno doprinosi cjelokupnom razvoju, kao i razvoju sposobnosti i vještina, utječe na povećanje socijalizacije u društvu te dovodi do kasnijeg lakšeg osamostaljivanja i snalaženja u svakodnevnom životu tih učenika.
Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija dok su partneri u projektu PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač.
Ukupna vrijednost projekta je 2.034.335,45 kuna, a odobreno je 1.932.618,67 kuna što sukladno kriterijima natječaja predstavlja 95 posto bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu aktivnosti tijekom sljedećih 12 mjeseci.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live