Novosti

Župani i gospodarstvenici predstavili ulagačke mogućnosti u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Posljednje događanje tijekom boravka predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u izmještenom Uredu u Koprivničko-križevačkoj županiji bilo je predstavljanje ulagačkih mogućnosti u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, koje je održano u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, za predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u Hrvatskoj.
Prezentaciju o ulagačkim mogućnostima Koprivničko-križevačke županije održao je župan Darko Koren, osvrnuvši se na prometnu povezanost i infrastrukturu, prirodne i kulturno-turističke potencijale te gospodarske pokazatelje. Pritom je naglasio kako je vizija djelovanja Županije u službi čovjeka i održivog razvoja, uz konkurentno gospodarstvo i visoku kvalitetnu života te je predstavio najvažnije gospodarske subjekte, domaće i strane, koji djeluju na ovom području, kao potporne institucije za poduzetnike, obrtnike i gospodarstvenike. Diplomatskom zboru govorio je i o poduzetničkim zonama, naglasivši kako najveći investicijski potencijal imaju energetski sektor te prehrambeno-prerađivačka i farmaceutska industrija.
Predstavljanja ulagačkih mogućnosti održali su i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, kao i predstavnici tvrtki dviju županija.
Predsjednicu su, uz broje gospodarstvenike, dočekali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predstavnici HGK Županijske komore Bjelovar te predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec sa suradnicima. Župan Koren Predsjednici je još jednom zahvalio na dolasku te iskazao želju za daljnjom suradnjom, u okviru svih tema koje su spomenute tijekom njezinog boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live