Novosti

Predsjednica sa županima Korenom i Bajsom održala konferenciju za medije

U sklopu svog trećeg dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, zajedno sa županima Darkom Korenom i Damirom Bajsom, u Županijskoj je upravi održala konferenciju za medije na kojoj se osvrnula na glavne teme i aktivnosti koje su provedene prilikom izmještanja njezinog Ureda u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.
Župan Koren još je jednom izrazio zadovoljstvo dolaskom predsjednice, a zahvalama se pridružio i župan Bajs, dodavši kako je posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bio prvenstveno vezan uz teme gospodarstva i poljoprivrede.
Predsjednica je županima, gradonačelnicima i načelnicima općina uzvratila zahvale na domaćinstvu i srdačnoj dobrodošlici, kazavši kako joj je drago što će tjedan završiti sastankom s diplomatskim zborom akreditiranim u RHna kojemu će se predstaviti ulagačke mogućnosti u obje županije.
Što se tema tiče, naglasak je bio na demografiji, prometu, inicijativi pet župana, gospodarstvu – posebno poljoprivredi i šumarstvu, iskorištavanju EU fondova, obrazovanju, socijalnoj politici i zdravstvu.
Govoreći o prometu, Predsjednica je dodala kako apsolutno podržava aktivnosti za bolju prometnu povezanost obiju županija, što uključuje nastavak brze ceste od Križevaca do Koprivnice i brze ceste od Varaždina do Koprivnice, kao i rasterećenje centra Križevaca od teretnog prometa te modernizaciju pruge Zagreb-Koprivnica-mađarska granica.
Predsjednica je kazala i kako podržava inicijativu pet župana središnje i sjeverozapadne Hrvatske da se napravi projekt po uzoru na projekt Slavonija, kako bi se dovelo do bolje iskorištenosti europskih fondova, ali i do pomaka u razvojnim projektima.
Spomenuvši geotermalne potencijale, novi val ulaganja od farmacije, prehrambene, drvne industrije, Predsjednica se osvrnula na gubitak i nedostatak kvalificirane radne snage, gdje ključnu ulogu ima obrazovanje te cjelovita reforma školstva.
Na pitanje po čemu će pamtiti posjet Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednica je odgovorila: „Po ljudima. Posebno su me se dojmili susreti s građanima, vrtićarcima i školarcima, a svih dana mog boravka dominantno je bilo veselo raspoloženje. Još jednom zahvaljujem mojim domaćinima u obje županije te koristim priliku zaželjeti mirne i sretne blagdane te svako dobro u novoj 2018. godini.“

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live