Novosti

Županiji odobren projekt kojim će se osigurati besplatna školska prehrana za 767 učenika

Pored projekta „Prilika za sve 2“, Koprivničko-križevačkoj županiji je ovih dana odobren za sufinanciranje i projekt „Svi u školi, svi pri stolu“  kojim će se osigurati besplatna školska prehrana za ovu školsku godinu za 767 djece koja žive u siromaštvu ili riziku od siromaštva iz 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač.
Opći cilj ovog projekta je ublažiti najgore oblike dječjeg siromaštva u Koprivničko-križevačkoj županiji pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama, dok je svrha ovog projekta pored osiguravanja školske prehrane, osigurati jednako pravo na obrazovanje, unaprijediti kvalitetu života učenika te smanjiti rizik od siromaštva i socijalne isključenosti djece.
Ukupna vrijednost projekta „Svi u školi, svi pri stolu“ je 865.336,02 kuna te će u potpunosti biti financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija dok su projektni partneri sve osnovne škole kojima je Županija osnivač.
Ovim projektom, Koprivničko-križevačka županija još je jednom pokazala da brine o svojim građanima, posebice o onim socijalno ugroženim.
Trajanje projekta je 10 mjeseci, odnosno tijekom školske godine 2016./2017.
Služba ureda župana

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live