Novosti

Županijski program „Pomoć u kući starijim osobama“ proširuje se od ove godine

Župan Darko Koren, predsjednica Kluba za starije osobe iz Koprivnice Valentina Čadavec, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus potpisali su sporazume o provođenju Programa „Pomoć u kući starijim osobama“ u 2017. godini.

Po prvi puta u ovaj program uključena je i Općina Virje te su župan i načelnik Općine Virje Mirko Perok potpisali sporazum kojim će Županija u 2017. godini sufinancirati sa 30.000,00 kuna. Program pomoći u kući starijim osobama Općina provodi s Centrom za pomoć u kući iz Virja.

Ovaj Program provodi se u Križevcima i Đurđevcu te na području 19 općina. U značajnoj mjeri odgovara na potrebe starijih osoba, prvenstveno u smislu sprečavanja njihove socijalne izoliranosti i pomoći u svakodnevnim životnim aktivnostima, a u Županijskom proračunu ove je godine za navedene projekte osigurano ukupno 1.264.580,00 kuna od čega 959.080,00 kuna za pružanje usluga pomoći u kući te 55.500,00 kuna za Program „Dnevnog boravka“ u Križevcima.

Važno je naglasiti kako je od 2009. godine pa do danas Koprivničko-križevačka županija  za provedbu ovog Programa osigurala gotovo 6 milijuna kuna dok su ga općine i gradovi na čijem se području provodi sufinancirale s oko 3,6 milijuna kuna.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

(foto kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live