Novosti

Županijski proračun dostupan u aplikaciji Otvoreni proračun

Hrvatska zajednica županija u listopadu ove godine pokrenula je aplikaciju Otvorenog proračuna koja predstavlja daljnji korak u transparentnosti županijskih uprava. Valja istaknuti da je ta visoka transparentnost županija dokazana i istraživanjem Instituta za javne financije gdje su se županije pokazale kao najtransparentnije jedinice, a od prošlog tjedna u aplikaciji Otvorenog proračuna dostupni su i podaci Proračuna Koprivničko-križevačke županije.
O podacima Otvorenog proračuna župan Darko Koren istaknuo je: „Naime, ovime će se dokazati svrhovitost te opravdati postojanost županija koje najbolje znaju što treba njihovim građanima te kako rasporediti financijska sredstva u cilju ostvarivanja potreba svojih građana. Osim što je usmjerena prema građanima, aplikacija je odličan alat i za usporedbu proračuna i načina trošenja financijskih sredstava drugih županijskih uprava što smatram da će doprinijeti boljem i kvalitetnijem radu zahvaljujući učenju na primjerima drugih.“ dodavši kako sve ovo samo „pridonosi transparentnijem i kvalitetnijem radu županija, a time i boljoj brizi za građane“.
Otvoreni proračun Koprivničko-križevačke županije možete pogledati ovdje: http://proracun.datasimplified.com/koprivnicko-krizevacka/

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live