Novosti

Županijski Savjet mladih održao 12. sjednicu

Župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, sa suradnicima prisustvovali su 12. sjednici Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije održanoj u prostorijama Županijske uprave.
Sjednicu je otvorio predsjednik županijskog Savjeta mladih Dario Car, nakon čega je sve okupljene pozdravio župan, koji je naglasio kako Koprivničko-križevačka županija podržava sve aktivnosti Savjeta te zaključio: „Mislim da su aktivnosti i djelovanje Savjeta mladih na jednoj primjerenoj razini.“
Drago mi je sudjelovati u Vašem radu“, istaknula je predsjednica Županijske skupštine, koja se ukratko osvrnula i na nedavno održani Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, a u kojem je sudjelovao i član Savjeta Željko Franjo.
Zamjenik predsjednika Savjeta Željko Jurković ukratko je predstavio projekt na temu kako volontiranje u srednjim školama utječe na izbor profesionalnog zvanja, a koji će se prijaviti na Poziv Europskog socijalnog fonda „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“. Dodao je kako su partneri u projektu Koprivničko-križevačka županija, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci te udruga iz Slavonskog Broda koja provodi program lokalnog volonterskog centra. U sklopu projekta planira se provesti istraživanje u suradnji s Učiteljskim fakultetom, a izradit će se i Strategija razvoja srednjoškolskog volontiranja te na koji način volontiranje utječe na izbor profesionalnog zvanja. Zahvaljujući projektu zaposlile bi se četiri mlade osobe, a projekt će se financirati iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto te iz proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15 posto.
Jedna od tema sjednice bila je i donošenje Programa rada i Financijskog plana Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije za 2017. godinu što je jednoglasno prihvaćeno.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live