Novosti

Županijsku upravu posjetili predstavnici Mađarske glavne uprave za upravljanje katastrofama

Predstavnici Mađarske glavne uprave za upravljanje katastrofama posjetili su danas prostorije Županijske uprave gdje ih je primio župan Darko Koren povodom razmjene stručnjaka u sklopu programa Europske komisije za razmjenu stručnjaka u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu.

Tom prilikom je župan Darko Koren izrazio zadovoljstvo današnjim susretom i istaknuo odličnu suradnju s Republikom Mađarskom oko migrantske krize koja je prošla bez ijednog incidenta, a sve to zbog izrazito dobre koordinacije Mađarske i Hrvatske. Osim toga, župan se osvrnuo i na prekograničnu suradnju u projektima zaštite i spašavanja te istaknuo kako se nada da će se ona nastaviti i u budućnosti. Župan je na kraju napomenuo kako je Koprivničko-križevačka županija najvatrogasnija županija te zahvalio gostima na dolasku i suradnji.

Svoje zadovoljstvo obilaskom vatrogasnih postrojbi na području Županije istaknuo je Zoltan Gyula Hozbor i dodao kako je sustav zaštite odlično posložen u Republici Hrvatskoj, a posebice ga se dojmio sustav dobrovoljnog vatrogastva s obzirom da u Mađarskoj toga nema, već sustav zaštite funkcionira kroz profesionalne postrojbe. Mađarska glavna uprava za upravljanje katastrofama spremna je surađivati u slučaju katastrofa, ali i izvan njih, zaključio je Hozbor.

Pročelnik područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić osvrnuo se na zajedničke projekte Republike Mađarske i Hrvatske, a zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan upoznao je goste s informacijama o vatrogasnim postrojbama na području Koprivničko-križevačke županije te zahvalio samoj Županiji na financijskoj pomoći koju pruža vatrogasnim društvima.

Prilikom posjete Županijskoj upravi, posjetiteljima je prikazan i kratki film o sustavu civilne zaštite, a prijemu su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, voditelj Županijskog centra 112 Koprivnica Roman Sabol, županijski stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin, Ano Jantolek iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica te brojni mediji.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live