AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Županijsku upravu posjetilo izaslanstvo mađarskog grada Csurga

U prostorijama Županijske uprave održan je sastanak s izaslanstvom mađarskog grada Csurga koje je predvodio gradonačelnik Janoš Fustos. Župan Darko Koren je zahvalio na posjeti i želji da se još više ojačaju veze između Koprivničko-križevačke županije i Csurga te istaknuo kako nas s mađarskim gradovima i pokrajinama vežu prijateljstvo i potpisani sporazumi u proteklim godinama, posebno u području poljoprivrede i turizma, zajedničkog sudjelovanja u EU projektima te razvoju i promociji obrazovanja, kulture i sporta.

Župan je predstavio rad Županijske uprave i glavna društvena, gospodarska i kulturna obilježja županije te naglasio kako se na ovom prostoru trenutno odvijaju značajne kapitalne investicije vrijedne preko 700 milijuna eura. Ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić je dodala kako smo s Mađarskom u proteklom razdoblju u sklopu prekogranične suradnje realzirali 25 projekata u vrijednosti većoj od pet milijuna eura.

foto: Koprivničko-križevačka županija

Gradonačelnik Csurga je čestitao na svim uspjesima Županije te predstavio grad Csurgo  i projekte za daljnji razvoj poručivši kako je Csurgu interes ojačati suradnju posebno u područjima turizma, gospodarstva te kulturne i obrazovanja. Zahvalio je i na pisanici koja je Gradu poklonjena u sklopu projekta Turističke zajednice KKŽ „ Pisanica od srca“ i koja svake godine krasi trg u Csurgu.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici te ravnateljice i predstavnice županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, PORA Regionalne razvojne agencije, HGK ŽK Koprivnica, Obrtničke komore KKŽ i Turističke zajednice KKŽ.

foto: Koprivničko-križevačka županija

izvor i foto: Koprivničko-križevačka županija

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live