Novosti

Županiju posjetio Veleposlanik Kraljevine Danske Anders Christian Hougård

Prostore Županijske uprave posjetio je veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj s voditeljem Trgovinskog odjela Žarkom Mašanovićem i trgovinskim asistentom Djordjom Obradovićem. Na sastanku se razgovaralo o sličnostima i različitostima između Kraljevine Danske i Republike Hrvatske, a župan Darko Koren predstavio je veleposlaniku stanje u gospodarstvu te posebnosti i znamenitosti po kojima je poznata Koprivničko-križevačka županija.
Veleposlanik Danske dotaknuo se pitanja reforme te se osvrnuo na provedenu reformu lokalne i regionalne samouprave u Kraljevini Danskoj 2009. godine kojom je Danska podijeljena na pet regija, a smanjen je broj općina.
Veleposlanik i župan složili su se kako je bitno da prilikom provođenja reforme regionalne samouprave kvaliteta zdravstva i obrazovanja ostane vrhunska te da se politika ne smije udaljiti od građana.
Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Darko Sobota, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live