Novosti

Županova čestitka povodom Međunarodnog dana sestrinstva

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja u znak sjećanja na začetnicu modernog sestrinstva Florence Nightingale upućujem poruku svim medicinskim sestrama i tehničarima koje rade u zdravstvenim ustanovama na području Koprivničko – križevačke županije.
Svake se godine na ovaj dan zdravstveni djelatnici i javnost osvrnu na rad i ulogu medicinskih sestara i tehničara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi, čija je zdravstvena zaštita nezamisliva bez tog poziva.
Značajke vašeg jedinstvenog poziva su odgovornost i pažnja, senzibilitet za osjećaje pacijenata, briga i samostalnost, ali i timski rad te posvećenost dobrobiti bolesnika u njegovim najtežim životnim stanjima. Sestrinski poziv ujedinjuje sve ono najpozitivnije i najetičnije što se krije u ljudskom biću.
U znak velike zahvalnosti vašoj ljudskosti i nesebičnosti, koje svakodnevno dokazujete pomažući bolesnima, čestitam Vam Međunarodni dan medicinskih sestara i želim vam puno uspjeha u poslu kojeg besprijekorno obavljate i u najtežim situacijama.
Vaš župan:
Darko Koren

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live