Novosti

10. hrvatski Dan mimoza

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije ove godine, po deseti puta, Danom mimoza, podsjeća na važnost borbe protiv raka vrata maternice i važnosti cijepljenja protiv  humanog papiloma virusa.

Treća subota u siječnju proglašena je Nacionalnim danom borbe protiv raka vrata maternice. Cvijet mimoze svojom nježnošću senzibilizira javnost o važnosti edukacije, cijepljenja i ranog otkrivanja raka vrata maternice. Rak vrata maternice jedna je od rjeđih novotvorevina koja se, ako se otkrije u ranoj fazi razvoja, može potpuno izliječiti, a ne samo zaliječiti.

Nacionalni program ranog otkrivanja raka vrata maternice treći je nacionalni program, nakon nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke i debelog crijeva, koji se provodi u Hrvatskoj i to od studenog 2012. godine. Programom su obuhvaćene žene u dobi od 25. do 64. godine.

Ove godine obilježava se 10. hrvatski Dana mimoza u subotu (21.siječnja) na glavnim trgovima gradova naše županije – u Koprivnici između 9 i 12 sati, – u Đurđevcu između 10 i 12 sati – i u Križevcima između 10 i 12 sati.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live