Novosti

U Županijskoj upravi održan radni sastanak županijskog Tima za palijativnu skrb

U prostorijama Županijske uprave održan je radni sastanak  županijskog Tima za palijativnu skrb s ciljem  izrade nacrta prijedloga Strategije razvoja palijativne skrbi za Koprivničko-križevačku županiju.

U ime Županije prisutne je pozdravila  pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, dok je predsjednik županijskog Tima za palijativnu skrb Mato Devčić, dr.med. zahvalio prisutnima na dosada uloženom naporu u svrhu razvoja palijativne skrbi na području Županije. Pri tom je istaknuo  kako je zadatak ovog  Tima  do 1. ožujka 2017. godine izraditi nacrt prijedloga Strategije razvoja palijativne skrb za našu županiju.

Članovi Tima razmijenili su informacije i iskustva o dosadašnjem radu i skrbi za palijativne bolesnike. Članica Tima Mirna Zagrajski-Brkić istaknula je važnost kvalitetne komunikacije zdravstvenih djelatnika obiteljske medicine i bolnice. Također je naglasila   kako Bolnica ima plan edukacije iz područja palijativne skrbi a dio edukacija već je obavljen kako u ustanovi tako i izvan nje.

Članovi Tima za palijativnu skrb dogovorili su daljnje aktivnosti vezane  uz prikupljanje podataka i izradu  plana  nacrta županijske Strategije razvoja palijativne skrbi.

Sastanku je prisustvovala i Mirjana Huić iz Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, Službe za razvoj, istraživanje i zdravstvene tehnologije predstavila je prisutnima europski projekt SELFIE u kojem sudjeluje ukupno 8 europskih zemalja: Nizozemska, Njemačka, Austrija, Norveška, Mađarska, Velika Britanija, Španjolska i Hrvatska. Cilj je projekta razvoj novih modela integrirane kronične skrbi za bolesnike s multimorbiditetom.

Vezano uz provedbu primarnog istraživanja hrvatskog modela integrirane kronične skrbi – sustava Palijativne skrbi, naša Županija uz Karlovačku i Zagrebačku županiju sudjelovat će u     navedenom istraživanju  u okviru kontrolne skupine predstavljenog projekta.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live