Novosti

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica proslavio 26. obljetnicu postojanja

Koprivnički Dom za starije i nemoćne svečanim je programom obilježio 26 godina postojanja i uspješnog rada, a proslavi su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, predsjednica županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, pročelnice upravnih odjela, ravnatelji županijskih ustanova te brojni ostali uzvanici, korisnici i prijatelji Doma.
Pozdravne riječi uputila je ravnateljica Doma Vesna Križan, osvrnuvši se na razvoj ove županijske ustanove koja je s radom započela 1991. godine te je tijekom vremena uspješno odgovarala na sve izazove, na korist svojih korisnika, ali i cijele lokalne zajednice. Zahvalila je svojim zaposlenicima, kao i brojnim suradnicima, te dodala kako je koprivnički Dom na glasu kao jedan od najboljih u Republici Hrvatskoj, što je prvenstveno zasluga osnivača, Koprivničko-križevačke županije, kojoj je zahvalila na moralnoj i financijskoj podršci.
Župan Darko Koren čestitao je vodstvu Doma na ovoj važnoj obljetnici, zahvalio im na odličnoj suradnji te poželio sreću u daljnjem radu.
Zaista smo ponosni na naš Dom, tim više što njegov pozitivni utjecaj kroz mnoge aktivnosti vidimo u cijeloj zajednici, ali i šire. Uspješno funkcioniranje ove ustanove dokaz je naše brige o građanima treće životne dobi, a zaposlenicima čestitam na odgovornosti prema poslu koji obavljaju, ali i na ljubavi koju su utkali kako bi uljepšali korisnicima svakodnevicu“, istaknuo je župan Koren.
Važno je napomenuti kako je izgradnja Doma odobrena 1987. godine, prvi zaposlenici krenuli su s radom 1991.godine, dok je mjesec dana kasnije Dom primio i prve korisnike. U početku se samostalno financirao, od 1992. godine počinje djelovati kao ustanova za brigu o starijim osobama u sustavu socijalne skrbi, dok je ugovor između Ministarstva rada i socijalne skrbi i Koprivničko-križevačke županije o prijenosu osnivačkih prava sklopljen je 2002. godine.
Važan partner Doma je Klub za starije osobe „Mariška“ koji djeluje od 2002. godine te aktivno provodi projekte Pomoć u kući starijim osobama i Dnevni boravak te uslugu Halo pomoć, a sve u svrhu podizanja kvalitete života građana treće životne dobi.
Županija je 2003. godine prepoznala je vrijednost i značaj ove ustanove te joj dodijelila nagradu za doprinos ugledu i promociji Županije.
Poseban doprinos današnjem svečanom programu dao je Mješoviti pjevački zbor umirovljenika grada Koprivnice pod vodstvom Ane Pleskalt koji ove godine također slavi 26. rođendan, a proslava je završena zajedničkim druženjem u prostorijama Doma.
 
(foto  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live