Novosti

Nastavljaju se aktivnosti na izradi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za razdoblje do 2020. godine

Dana 09. veljače 2016. u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je 7. po redu sastanak Radne grupe za izradu i izvještavanje o provedbi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za razdoblje do 2020. godine u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Uvodno je ravnateljica PORE Melita Birčić pozdravila sve prisutne članove Radne grupe te najavila kako će uskoro biti raspisani prvi natječaji iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. koji je u navedenom sedmogodišnjem razdoblju ukupne vrijednosti 60 milijuna eura.

Prioritetne osi Programa, tematske ciljeve i prihvatljive aktivnosti prezentirala je voditeljica Odjela za razvojne EU projekte u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja Senada Ranilović. Razgovaralo se o važnosti partnerstva i suradnje na svim razinama kako bi se kandidiralo što više kvalitetnih projekata iz različitih područja.

Članovi Radne grupe upoznati su sa Smjernicama za izradu Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije te praćenje i vrednovanje njezine provedbe koje je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja izradila temeljem Smjernica na nacionalnoj razini. Do sada je izrađena Analiza stanja i SWOT analiza, te su definirani ciljevi, prioriteti i mjere odnosno strateški okvir razvoja Županije. Teme sastanka bile su i skori početak izrade Izvješća o provedbi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za 2015. godinu, te izrada Strateške procjene utjecaja na okoliš za novu strategiju.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live