Novosti

Župan primio djelatnike Županijskog centra 112

Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal primili su djelatnike Županijskog centra 112 Koprivnica.

Na samom početku, župan je zahvalio djelatnicima na predanom radu istaknuvši kako je prošla godina bila zaista zahtjevna zbog izbjegličke krize:

„Sigurno je da je svaka služba ovdje imala svoju ulogu i generalno gledajući mi smo kao sustav položili jedan od najzahtjevnijih ispita. Doista ste se u tom smislu pokazali kao sustav koji je izuzetno dobro organiziran, opremljen, posložen po svojoj vertikali i obavio je sav taj posao na najbolji mogući način.“

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić istaknuo je kako se broj 112 u Republici Hrvatskoj primjenjuje od 2005. godine te prezentirao rezultate ankete provedene 2014. godine koji su pokazali kako 65 posto ljudi u Hrvatskoj prepoznaje broj 112 dok ih na razini Europske unije prepoznaje samo 41 posto.

Aktivnosti Županijskog centra 112 prezentirao je njegov voditelj Roman Sabol posebno istaknuvši kako je 17. siječnja 2016. godine Županijski centar Koprivnica dobio E-call koji je Centar obavijestio o sudaru automobila marke Ford Focus. Voditelj Sabol objasnio je prisutnima kako se treba ponašati prilikom primitka E-call i zahvalio na suradnji svim žurnim službama s područja Koprivničko-križevačke županije. Prijemu su prisustvovali i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mato Devčić, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan i načelnik Odjela za granicu Policijske uprave Koprivničko-križevačke Siniša Došenović.

Nakon prijema, zamjenik Pal, ujedno i načelnik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje obišao je sa županijskim stručnim suradnikom za promet i poslove zaštite i spašavanja, Stjepanom Behinom prostorije koprivničkog Županijskog centra 112.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live