Novosti

Predstavnicima jedinica lokalne samouprave prezentirani programi kreditiranja EU projekata

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja održala je Koordinacijski sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije kako bi ih informirala o mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova i nacionalnih izvora te pripremi projekata. Sastanak je otvorila ravnateljica PORE Melita Birčić naglasivši kako PORA nudi besplatnu pomoć kako u pripremi projekata tako i u pronalasku partnera projekta, a inicijativu PORE pohvalio je zamjenik župana Ivan Pal te dodao kako Županija želi da se pronađe neki model kojim bi se pomoglo jedinicama lokalne samouprave.

Voditeljica Odjela za razvojne EU projekte Senada Ranilović potom je prezentirala načelnicima i gradonačelnicima Operativni program Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. ukupne vrijednosti 60 milijuna eura i naglasila kako se 85 posto sredstava može dobiti bespovratno dok 15 posto sredstava trebaju financirati jedinice lokalne samouprave.

Upravo zbog problema predfinanciranja i sufinanciranja, predstavnici iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak predstavili su okupljenima nekoliko programa kreditiranja EU projekata. Gradonačelnici i načelnici upoznali su se s rokovima otplate kredita, kamatnoj stopi te načinu kreditiranja, a potom im je predstavljen i program kreditiranja komunalne infrastrukture.

Ravnateljica Birčić zahvalila je Hrvatskoj banki za obnovu i razvitak na prezentaciji te pozvala predstavnike jedinice lokalne samouprave na suradnju oko projekata.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live