Novosti

Odobreno novih 2,6 milijuna kuna za sedam projekata iz Koprivničko-križevačke županije

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je novih 2.546.000,00 kuna za sufinanciranje 7 projekata iz Koprivničko-križevačke županije, po Programu podrške regionalnom razvoju za ovu godinu.
Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo što su u Županiju ponovno stigla sredstva, nakon što je prije tjedan dana isto Ministarstvo odobrilo 4,2 milijuna kuna po Programu održivog razvoja lokalne zajednice.
 
 
 
 
Ukupan iznos investicije u Molvama je 1,1 milijun kuna, od čega će Ministarstvo sufinancirati 750 tisuća, dok je preostali iznos Županija osigurala u svom proračunu. Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, kreće raspisivanje natječaja, a radovi bi trebali započeti do ljeta.

Grad Đurđevac je za projekt obnove i rekonstrukcije Dječjeg vrtića Maslačak dobio 515.000 kuna, ukupan iznos investicije je oko 1,6 milijuna kuna, te je preostali dio iznosa Grad osigurao u svome proračunu;

 

-naglasio je gradonačelnik Grada Đurđevca i saborski zastupnik Željko Lacković. Obnovom će se postići značajna uštede energije, te će se smanjit ukupni troškovi režija.

Za projekt “Modernizacija javne rasvjete u Koprivničkoj i Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom”, Općini Novigrad Podravski dodijeljeno je 200.000,00 kuna, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 350.000,00 kn.

Na navedeni javni poziv prijavila se i Općina Podravske Sesvete sa projektom – Izgradnja i obnova nogostupa na Trgu kralja Tomislava, te joj je za isti odobreno 390.000,00 kn.

Općina Kalinovac je na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU aplicirala projekt Obnove ulaza u zgradu općine, te im je odobreno 116,000.00 kn.

Po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu ukupno je bilo na raspolaganju 45 milijuna kuna, a odobreno je sufinanciranje za 134 projekta.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live