Novosti

Održan radni sastanak o provedenim aktivnostima u projektu „Dan kao san“

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održan je radni sastanak vezan uz projekt „Dan kao san“, projekt pomoći i potpore osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom. Tom prilikom upućena je zahvala svim partnerima na suradnji, prvenstveno udruzi „Bolje sutra“ i Koprivničko-križevačkoj županiji te su prezentirane dosadašnje aktivnosti na projektu.

Projekt „Dan kao san“ u prosincu 2016. godine proglašen je 3. najboljim projektom u Bratislavi, na natječaju za najbolji europski projekt „Prevencija kriminaliteta na štetu osoba starije životne dobi“ u konkurenciji 20 država članica Europske unije.

Svrha projekta je podići stupanj osviještenosti i informiranosti starijih osoba i osoba s invaliditetom kako bi se smanjila vjerojatnost da postanu žrtve kažnjivih djela. Na taj način, Policijska uprava je po prvi puta sustavno i planski povezala se s organizacijama civilnog društva te su policijski službenici prošli kroz edukaciju od strane soba s invaliditetom i osoba starije životne dobi.

Radnom sastanku je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, predstavnici Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivnica i predstavnici Udruge slijepih Koprivničko – križevačke županije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live