Novosti

Polaganjem vijenaca na Spomen području Danica obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Na Spomen području Danica, svečano su položeni vijenci povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti. Ujedno je time završen stručni skup ‘Poučavanje i učenje  o holokaustu i sprječavanje zločina protiv čovječnosti’.

Zamjenik župana Ivan Pal u ime Koprivničko-križevačke županije položio je vijenac kako bi odao počast svim žrtvama spomenutog događaja koji je obilježio povijest Europe, ali i svijeta prošloga stoljeća.

Tim povodom u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te u suradnji s osnovnom školom „Đuro Ester“ održana je počasna ceremonija u čast svim žrtvama holokausta. Učenici škole održali su prigodni program te pustili 40 lampiona kao simboliku na postojanje 40 logora.

Holokaust označava genocid nad Židovima, ali u širem značenju i sustavno istrebljivanje drugih skupina za vrijeme nacističkog režima u Njemačkoj. Odnosi se na provođenje zlostavljanja, zlouporabu, te kršenje osnovnih ljudskih prava i osobnih sloboda pojedinaca. Kao posljedica povijesnih zbivanja, posljedica koja nas upozorava na vjersku diskriminaciju, netoleranciju, mržnju i nasilje, danas je holokaust i simbol pobjede hrabrosti i snage, pobjede življenja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live