Novosti

Svečano zatvaranje Škole programiranja i robotike

U Gradskoj knjižnici službeno je zatvorena ovogodišnja Ljetna škola programiranja i robotike. Ljetnu školu organizirao je Alternativni automni klub kulture (AK46) iz Đurđevca, a u školu su bila upisana djeca od predškolskog uzrasta, pa sve do završenog 4. razreda srednje škole.

Profesor Tomislav Ostojić istaknuo je kako je školu polazilo oko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu, a grupe su vodili profesori i predavači informatike i tehničkog. Cilj škole je bio povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko – informatičko područje.

Dodao je kako se nastoji promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu.

Gradonačelnik  Željko Lacković istaknuo je kako je Grad Đurđevac prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu, te  je projekt podržao sa 40.000 kuna. Dodao je kako se nada da će već iduće godine projekt obuhvatiti i djecu iz okolnih općina.

Nakon završetka svečanog djela okupljeni su mogli pogledati i isprobati razne robote koje su djeca radila u školi te uživati u domjenku i slatkišima.

Upisi u školu bili su besplatni za sve učenike zahvaljujući sponzorima u ovom projektu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live