Life StyleNovostiTehnologija

U sjedištu PU koprivničko-križevačke prezentiran projekt uvođenja digitalne osobne iskaznice – CERTILIA

Ministarstvo unutarnjih poslova je s Agencijom za komercijalnu djelatnost (AKD) 4. travnja 2022.godine sklopilo Sporazum o suradnji s ciljem provedbe projekta C.2.3. R3-I5 Projekt uvođenja digitalne osobne iskaznice. Projekt se provodi na temelju NPOO-a koji je u srpnju 2021. godine odobren od strane Europske Komisije.
 
U okviru navedenog projekta, Ministarstvo unutarnjih poslova je korisnik i nositelj projekta, dok je Agencija za komercijalnu djelatnost proizvodno, uslužno i trgovačko d.o.o. partner. Cilj provođenja kampanje je potaknuti što veći broj građana na aktivaciju i korištenje nacionalnog identifikacijskog osobnog dokumenta kako je definirano Zakonom o osobnoj iskaznici. Projekt digitalne osobne iskaznice financira Europska unija iz fonda NextGeneration EU.
 
Danas6. listopada u 12.30 sati u sjedištu Policijske uprave koprivničko-križevačke direktorica sektora prodaje u AKD-u Adela Jelinek Bišćan je prezentirala navedeni projekt te objasnila rad i postupak aktiviranja elektroničke osobne iskaznice te izrade Mobile ID na uređaju (platformi) za aktiviranje eOsobne.

Više na linku; www.eid.hr

Video upute za aktivaciju:

https://www.youtube.com/watch?v=qkO1tGPYyTQ

izvor i foto; Pu koprivničko-križevačka i Agencija za komercijalnu djelatnost 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio